Innovation center

Amcor Global gaf de opdracht om een innovatiecentrum in Gent te bouwen: ‘Innovation Centre Europe’ (ICE). ICE moet de verdere ontwikkeling van duurzame en recycleerbare verpakkingen versnellen en verder ondersteunen. Het gebouw bevat kantoren, productieruimtes, labo’s en experimentele ruimtes. Het was een uitdaging om het project te integreren op de bestaande, reeds volgebouwde site. We stelden dan ook een combinatie voor van renovatie en nieuwbouw. Verschillende gebouwen worden aan elkaar gekoppeld: het Customer Engagement Center, het Packaging en Recycling Center en het Material Science Center.

Omdat de klant veel waarde hecht aan duurzaamheid wordt het project BREEAM gecertificeerd. We gebruiken niet alleen duurzame materialen en technieken, maar het is ook een flexibel en toekomstgericht ontwerp. Tussen het bestaande en nieuwe kantoor wordt een binnentuin voorzien, met specifieke plantensoorten volgens de studie van de aangestelde ecoloog. Het is letterlijk een groen ontwerp.

De voorgevel van het kantoorgebouw is vrij gesloten, in tegenstelling tot de transparante achtergevel met zicht op de binnentuin. We maken gebruik van architectonisch beton. Het logo wordt in de betonnen panelen verwerkt. Er wordt ook gebruik gemaakt van specifieke bekistingen. De borstwering van de toegangspasserelle trekt zo de aandacht door een specifieke textuur.

Naam
Innovation Center Europe
Bouwheer
Amcor Flexibles Transpac B.V.
Fase
in uitvoering